Greta Helleblad och Hannah Sackbrook. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio.
kanot

Tillsammans tog de 13 medaljer på SM

"Det här betyder jättemycket"
6:53 min

Greta Helleblad och Hannah Sackbrook tog storslam på kanot-SM. Tillsammans blev det 13 medaljer, varav åtta guld, för tjejerna i 16-årsklassen.

Kanot-SM i Luleå blev en lyckad tävling för Jönköpings kanotklubb, totalt blev det 21 medaljer till föreningen. Greta Helleblad och Hannah Sackbrook tog 13 medaljer tillsammans, och det blev fyra guld vardera för tjejerna, som tävlar i 16-årsklassen.

– För mig betyder det mycket, det är första gången som det har gått så bra. Jag hade en period för ett år sedan när jag utvecklades väldigt mycket resultatmässigt, säger Greta Helleblad från Norrahammar.

Tjejerna menat att det är viktig att vara allsidig i sin träning, så man kan behärska både långa och korta distanser.

– Jag försöker vara så allsidig som möjligt, men jag har märkt att jag är bättre på de långa distanserna. Och det var också där jag tog mitt första individuella guld, förklarar Hannah Sackbrook från Jönköping.

Greta föredrar de korta distanserna för det är där hon har lyckats bäst. För tjejerna väntar nu Nordiska Mästerskapen dit de har blivit uttagna.

– Hannah och jag har blivit uttagna att köra tillsammans i K2 på NM. Och jag hoppas få köra en distans på K1, säger Greta.

Nordiska Mästerskapen startar den 10 augusti i Danmark, och det återstår att se om tjejerna tar ännu fler medaljer denna sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".