1 av 2
Brottsplatsen är avspärrad. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio
2 av 2
Johan Frisk, kriminalkommissarie och chef för gruppen för grova brott. Arkivbild/Sveriges Radio
Nässjö

Ännu är ingen dömd för Nässjömordet

2:10 min

Det har nu nästan gått sex månader sedan en 61-årig man blev mördad och hans fru allvarligt skadad i sin villa på Handskerydsområdet i Nässjö. Men ännu är ingen gripen för mordet.

Fortfarande är ingen dömd för brottet, trots att två personer tidigare har blivit anhållna skäligen misstänkta för mordet och mordförsöket.

– Det är väldigt brutalt och besinningslöst brott får man säga och det sticker ut på flera sätt. Hur hoppas jag att kunna berätta vid ett senare tillfälle, säger Johan Frisk är förundersökningsledare vid polisen i Jönköping.

Nu syns det inte längre några spår från det otäcka dådet som skedde för nästa sex månader sen. Blommorna som fanns utanför huset veckor efter mordet har förmodligen vissnat och ljusen som slocknade för länge sedan har plockats bort. Någon har tagit på sig att ta hand om tomten för gräset är välklippt och de två bilar som stod på parkeringen i vintras har körts bort. Det är lugnt i Handskeryd i dag men boende i området har inte glömt vad som har hänt.

– Det är klart man pratar om det eftersom det är så stor händelse. Man undrar ju om de har någon misstänkt, säger Nina Andersson.

– Nog tänker man på det när man passerar där uppe, det känns obehagligt. Vi låser till och med dörrarna nu, säger Bertil Sparrfors.

Det var under eftermiddagen söndagen den 3 februari som polisen fick in ett samtal om någon konstig aktivitet utanför en villa i stadsdelen Handskeryd i Nässjö. När polisen kom till platsen visade det sig att en 61-årig man hade mördats och hans fru var allvarligt skadad. En förundersökning om mord och mordförsök inleddes och sedan dess har det varit mycket tyst från polisens håll om vad det var som hände.

– Det är faktiskt så att det är något som vi vill diskutera med en gärningsman framöver och den diskussionen blir ju av sämre kvalité om vi berättar om det här och nu, säger Johan Frisk.

Bara några dagar efter dådet anhölls en man skäligen misstänkt för mordet men han kunde släppas ganska omgående efter som han hade ett alibi. Och i juni anhölls en annan man som också han släpptes ganska fort. Men trots den knapphändiga informationen från polisen tror de flesta som P4 Jönköping pratar med att fallet kommer att lösas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista