Klara Söderström Hallberg. Foto: Simon Björling/ Sveriges Radio.
Miljö

Tävling sporrar unga att göra en insats för miljön

2:08 min

För sjätte året i rad genomför Pantamera sin pantletartävling. Syftet är att uppmuntra barn och ungdomar att göra en insats för miljön och samtidigt tjäna extra pengar under sommarlovet.

En av dom som hoppas kunna hjälpa miljön och samtidigt samla in mycket pengar är 9-åriga Klara Söderström Hallberg från Eksjö.

- Man får hjälpa miljön och man kan tjäna ihop pengar, Säger Klara Söderström Hallberg.

Intresset att samla flaskor och burkar har aldrig varit så stort som i år, över 700 ungdomar har hittills anmält sig till pantameras pantletartävling. Med det vill man uppmuntra barn och ungdomar att göra en insats för miljön och samtidigt tjäna en extra slant under sommaren.

Och att vara pantletare kan vara en riktigt lönsam affär. Förra årets vinnare pantade för över 19 000 kronor. När tävlingen är slut den 26 augusti kommer dom tre personer som samlat ihop mest pengar att vinna en varsin cykel.

- Barn och ungdomar är intresserade av att också kunna göra någonting positivt för miljön och då är ju att samla burkar och panta dem sen en ganska enkel grej som ändå gör en viss skillnad, säger Katarina Lundell som är kommunikationschef på Pantamera/returpack.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista