1 av 5
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
2 av 5
Köerna ringlar sig långa på E4:an. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
3 av 5
Bilisterna köar i stekande sol. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
4 av 5
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
5 av 5
Foto: Robin Johansson/Läsarbild.
jönköping

"Blir förvånad om hela E4:an släpps på i dag"

1:04 min

Översvämningar har gjort att E4:an i norrgående riktning har fått ledas om genom Jönköping. Och de långa köerna ställer till det för resenärer.

Det är långa köer på E4:an genom Jönköping på grund av översvämningarna som var under fredagsmorgonen.

– Det rör sig om ganska mycket vatten. Jag hörde en siffra på 400 000 kubikmeter vatten som måste pumpas bort, säger Jonas Lindell, kommissarie vid polisen i Jönköping.

Trafiken på E4:an leds om för trafikanter som kommer söder ifrån, där de får köra av vid Torsvik och via Barnarp och Tenhult. Kommer man från Göteborg leds man om via A6 och Regementsgatan.

Efter E4:ans infart mot Jönköping, vid Odengatan innan Rocksjörondellen, var det på morgonen upp till en halvmeter vatten på vägbanan.

– Det är mycket arbete, så jag skulle bli förvånad om hela E4:an kan släppas på i dag. Får vi i gång en fil så ska vi vara nöjda, säger Jonas Lindell.

Klockan 17:00 väntas vattnet vara bortpumpat från vägen, men sedan väntar det övriga arbetet med att få bort lera och skräp från vägen. Och enligt räddningstjänsten kommer det tidigast vara klart vid midnatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista