1 av 3
Spåren är tydliga efter gårdagens streetraceträff. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
2 av 3
Idag är Söderport öde, men igår samlades nästan 500 bilar på parkeringarna i området. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
3 av 3
Föreningen Wernamo Streetracing. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.

Streetraceträff i Värnamo lockade hundratals bilar

Nästan 500 bilar samlades igår kväll på Söderport i Värnamo, när föreningen Wernamo Streetracing anordnade en streetraceträff. Det uppger polisen, som under kvällen fick avbryta flera tävlingsförsök.

Syftet med träffen var enligt arrangörerna att besökarna skulle få en chans att träffas och visa upp sina bilar för varandra, men polisen var orolig för att tävlingar skulle bryta ut och höll evenemanget under bevakning hela kvällen.

Mikael Leidefors, som är vakthavande befäl på polisen i Jönköpings län, säger till P4 Jönköping att flera tävlingsförsök gjordes, men att polisen avbröt dem.

Bilentusiasterna lämnade Söderport drygt en timme efter midnatt, men polisen uppger att fler streetraceförsök gjordes efter träffen på andra sidan länsgränsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista