Foto Henrik Montgomery / Scanpix
värnamo

Försäkringskassan erkänner fel

En person fick inte full sjuk ersättning av Försäkringskassan i Värnamo på grund av att de missat i dokumentationen. Nu erkänner Försäkringskassan, i en skrivelse till JO, att man gjort fel.

Försäkringskassan i Värnamo har i ett yttrande till jusititeombudsmannen, JO, erkänt att de gjorde fel när en person sökte sjukersättning.

När personen ansökte om sjukersättning så framgick det i samtal med Försäkringskassan att de övervägde att avslå ansökan. Det var då som personen ansökte om anstånd att skjuta upp beslutet för att kunna komma in med en komplettering till Försäkringskassan, på grund av att det var fel i utdragen av patientjournalen från smärtenheten.

Men detta dokumenterades inte hos Försäkringskassan och senare avslog man ansökan om full sjukersättning. Försäkringskassan skriver nu till JO att det som hände inte är acceptabelt och att de beklagar det inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista