Häktningsförhandlingar i Vänersborgs tingsrätt. Bild: Jonas Partheen/P4 Väst
jönköping-trollhättan

Misstänkte 36-åringen har överlämnat sig

"Han har gått in på svenska ambassaden"
0:30 min

36-åringen, som är häktad i sin frånvaro för mordet på en tvåbarnsmamma i Trollhättan, har gått in på den svenska ambassaden i Warszawa, där han kommer gripas av polsk polis.

36-åringen har nu gått in på svenska ambassaden i Warszawa i Polen. Det bekräftar Lena Tranberg, vid UD:s presstjänst.

36-åringen tog sig dit på måndagseftermiddagen. Ambassaden har kontaktat polsk polis som ska gripa mannen, i enlighet med den europeiska arresteringsordern.

– Sedan handlar det om utlämning och då är det polisen och justitiedepartementet som är ansvariga för det, säger Lena Tranberg till P4 Väst.

Det var under söndagseftermiddagen den 30 juni som polisen larmades till en fastighet i östra Trollhättan, då en person hade upptäckt blod i en trappuppgång.

Blodspåren ledde till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. Fynden tydde på att ett våldsbrott har ägt rum på platsen och en förundersökning inleddes om misstänkt mord alternativt dråp.

Under hela juni månad har Missing People gjort flera eftersökningar av kvinnan runt och i Trollhättan. Kvinnan är fortfarande försvunnen. Två män, en 31-åring och en 35-åring, har häktats för skyddande av brottsling. Den brottsling som häktningen avser är den 36-åring som i förra veckan häktades i sin frånvaro och som i dag gick in på ambassaden i Warszawa.

P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".