Leif Svensson fick avbryta semestern och åka hem till en vattenfylld källare. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
jönköping

Han drabbades av översvämningarna

3:58 min

Det kraftiga regnovädret i fredags drabbade en hel del fastighetsägare i Jönköping. En av dem som drabbades av översvämningar i källaren var Leif Svensson från Jönköping.

Leif Svensson äger en fastighet med tolv lägenheter på Mellangatan på Liljeholmen i Jönköping. På fredagsmorgonen fick han ett samtal från en boende i huset som meddelade att det var översvämning i källaren.

– Jag var bortrest men det var bara att åka hem. Jag trodde inte det var sant, det var översvämning i hela källaren, berättar Leif Svensson.

Leif ringde snabbt till en saneringsfirma och han hade tur som hann innan länssjukhuset Ryhov och A6 hade drabbats.

– De kom direkt och det var tur. Nu har vi fem stora avfuktare, förklarar han.

Golv och lister i källaren har fått rivas bort för att minska skadorna så mycket som möjligt. Bland annat har hela golvet i tvättstugan tagits bort.

– Det var bara att rädda så mycket som möjligt. Jag har jobbat 25-30 timmar själv sedan i fredags, säger Leif Svensson, som menar att det mesta börjar torka upp nu.

Vad kommer det här kosta?

– Det är försäkringsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista