1 av 2
Gösta Emilsson intervjuas av Oskar Mattisson. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio.
2 av 2
Jörgen Hermansson var på väg att ta ett dopp när han blev stoppad. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio.
jönköping

Dålig info om badförbudet i Rocksjön

3:16 min

Det är badförbud i Rocksjön efter att ha vatten och slam från översvämningarna runnit ner i sjön. Men det finns ingen skylt som säger att det är badförbud, men räddningstjänsten hävdar att de satt flera stycken.

Följderna blev många efter översvämningarna i östra Jönköping i fredags. Bland annat så infördes ett badförbud i Rocksjön som ligger intill A6-området.

– 100 000-tals kubikmeter vatten rann ner i Rocksjön och vad det innehåller vet vi inte. Och vi ville inte chansa så därför tog jag beslutet, säger Gösta Emilsson, tillförordnad miljöchef i Jönköping.

Lassos reporter såg ingen skylt vid badplatsen, men enligt räddningstjänsten som hjälpte kommunen med badförbudsskyltar så ska det sitta nio stycken uppe.

En som inte heller såg någon skylt och helt hade missat att det var badförbud är Jörgen Hermansson, som var på väg i vattnet.

– Är det det? Det kan jag tänka mig eftersom det inte var så mycket folk. Det var bra att du sa det, säger han till Lassos reporter.

På tisdag eller onsdag hoppas man att ge klartecken för bad i Rocksjön igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista