Fredrik Jonsson är räddningschef. Arkivbild: Pernilla Arvidsson/SR
jönköping

Polisen utreder mordbrand på Ekhagen

0:59 min

Vid 22.30-tiden igår kväll kastade en okänd gärningsman in ett brinnande föremål genom brevinkastet in i en lägenhet på Ekhagen i Jönköping och polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Den manliga lägenhetsinnehavaren fanns inte i lägenheten när det brann men i direkt anslutning till den. Mannen fick lindriga rökskador och fick uppsöka sjukhusvård.

Räddningstjänsten kunde släcka branden som inte spred sig längre än innanför ytterdörren men lägenheten blev rökfylld och sotig.

– Vi skickade in rökdykare och de kunde snabbt släcka, så brandskadorna är begränsade, säger Fredrik Jonsson på räddningstjänsten.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen under dagen men rubricerar just nu händelsen som mordbrand eftersom det fanns risk att branden kunde ha spridit sig.

– Vi har ingen uppgift om vad som har orsakat branden. Vi kommer göra en teknisk undersökning, tillsammans med polisen, under dagen, förklarar Fredrik Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista