Tommy Nilsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
Warszawa

36-åringen kommer utlämnas till Sverige

1:00 min

I går gick den misstänkte 36-åringen in på Sveriges ambassad i Warszawa och överlämnade sig. Nu väntas han utlämnas till Sverige. Något som gläder hans advokat Tommy Nilsson.

Den 36-årige Jönköpingsbo som är häktad i sin frånvaro för mordet på en tvåbarnsmamma i Trollhättan greps i går av polsk polis. Det kunde ske efter att den misstänkte mannen själv kommit in till den svenska ambassaden i Warszawa.

– Jag tycker det är mycket bra, jag pratade med honom exakt innan han gick in i ambassadbyggnaden, säger 36-åringen advokat Tommy Nilsson.

Vad sa han till dig då?

– Nej, han sa bara det att han ville åka hem och överlämna sig till polisen. Han berättade bara att han själv kommit fram till att det här var bästa sättet att göra det på, säger han.

Ambassaden har kontaktat polsk polis som gripit mannen, i enlighet med den europeiska arresteringsordern.

Nu ska mannen utlämnas till Sverige, oftast sker det med hjälp av kriminalvårdens transporttjänst. Men hur lång tid det kommer ta kan Linda Romanus på kriminalvårdens presstjänst inte svara på. Det kan gå snabbt men också dröja - allt beror på hur samarbetet mellan svenska och polska myndigheter fungerar, säger hon till P4 Väst.

Reporter: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista