Bostadsområdet där den mördade mannen hittades i Boxholm. Foto: Niklas Luks/Blåljus.se
östergötland

Åtal efter brutalt mord i Boxholm

1:18 min

Den 22-årige man, som sitter häktad misstänkt för det brutala mordet på en man i Boxholm i våras, har nu åtalats. Utöver mord åtalas mannen för grov misshandel och olaga hot.

Det var en fredagsnatt i början av maj i år som den 22-årige mannen löpte amok i ett bostadsområde i Boxholm.

Först ska han ha gett sig på en man i 50-årsåldern med en stekpanna som tillhygge. Mannen fick ta emot flera slag och sparkar och misshandeln fortsatte även efter att mannen hamnat på marken.

Därefter begicks mordet. I en lägenhet i samma område knivskar och misshandlade 22-åringen en man i 40-årsåldern till döds.

I åtalet skriver åklagaren att den mördade mannen utsattes för ett mycket stort antal knivhugg och att även han blev svårt misshandlad och sparkad.

Efteråt ska 22-åringen, enligt åtalet, också ha avlägsnat mannens huvud från kroppen och placerat det i en plastsäck.

Strax efter mordet ska han även ha hotat en kvinna som befann sig i lägenheten, med kniven, innan han högg fast den i köksbordet.

Idag åtalas 22-åringen för mord, grov misshandel och olaga hot. Han åtalas också för våld mot tjänsteman eftersom han gav sig på en polisman inne på polisstationen efter att han gripits.

Under sin tid i häktet har den 22-årige mannen, som nekar till brott, genomgått en mindre sinnesundersökning och enligt läkarna kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när brotten begicks.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista