Arkivbild/Johanna Stenvall/Sveriges Radio
ishockey

Osäkert om Davidsson kan spela

2:39 min

I dag var det ispremiär för HV71 i Kinnarps Arena. 400-500 personer hade tagit sig dit, men lagets kapten fanns vid sidan av isen - osäker på om han kommer kunna spela mer.

Efter våren och sommarens hårdträning var det dags för HV71 att gå på is. Det var många nyfikna på plats i Kinnarps Arena för att se laget, och det började lugnt men redan nästa vecka blir det tuffare.

– Det är mer att att få i gång grejerna för på måndag börjar det på allvar och nästa vecka kommer vi köra hårdare, säger HV71:s tränare Ulf Dahlén.

Om mindre än två veckor spelar HV71 sin första match i European Trophy. Och trots kort uppladdning på is, så siktar laget på att gå långt i turneringen.

– Finska lag går på is tidigare så de har en fördel, men i fjol vann vi mot dem ändå. Så vi siktar på slutspel, menar han på.

HV71, som återigen åkte ut i kvartsfinal i slutspelet, har gått igenom en föryngringsprocess. Och med åtta nyförvärv och flera spelarförluster så gäller det att lyckas få ihop laget.

– Vi har en bra känsla och de har kommit in bra i laget, men det är svårt att se efter bara ett ispass. Det är många unga spelare som ska få chansen i augusti och visa vad de kan, förklarar Ulf Dahlén, som gör sin tredje säsong som huvudtränare.

Svenska Hockeyligan som den numera heter, startar sedan den 14 september med bortamatch mot AIK på Hovet i Stockholm. Men det är alltså osäkert om lagkapten Johan Davidsson kommer vara klar för spel då.
– Det är det gamla vanliga, det är mitt knä som strular.

Davidsson är sjukskriven och går på rehabilitering och vill att hans knä ska vara riktigt bra innan han går på is igen.
– Det är inte meningen att det ska göra ont hela tiden.

Hur stor chans är det att det blir spel?
– Det är helt omöjligt att svara på, det är jättesvårt, dels ska jag köra rehabilitering ett tag och sen ska jag gå på is och känna på det där, och det kan man inte bara göra en gång, så det kommer krävas ganska lång tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista