Lejonen tog ett steg närmare slutspel efter segern mot Rospiggarna. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Speedway

Lejonen nära slutspel

Jonas Davidsson:"Jag tycker vi gör en kanonmatch allihopa"
2:34 min

Lejonen är i praktiken klara för slutspel i allsvenskan i speedway. Efter seger mot Rospiggarna med två poäng, krävs eventuellt en bonuspoäng i den sista omgången mot Gnistorna nästa vecka.

Det blev en mycket jämn figth mellan Lejonen och Rospiggarna från Hallstavik på torsdagskvällen. Hemmalaget fick en bra start och hade som mest en ledning med 18-12 innan gästerna kom in i matchen. I paus ledde hemmalaget med fyra poäng innan det skulle avgöras.

Trots att Rospiggarna toppade laget flera gånger lyckades man inte komma i kapp utan var hela tiden två poäng efter Gislavedslaget. Och inför det femtonde och sista heatet, räckte det med att Lejonen klarade oavgjort för att säkra segern, vilket också blev fallet när Jonas Davidsson vann sin fjärde heatseger för kvällen.

Och därmed kan nog Gislaved hoppas på slutspel vilket skulle uppfylla lagets målsättning den här säsongen. En match återstår mot Malmölaget Gnistiorna i grundserien innan det roliga drar igång. Det kan räcka med de poäng som Lejonen har i nuläget beroende på hur det går i de andra matcherna i sista omgången. Tar Lejonen bonuspoängen med sig från Malmö är det klart. Och den chansen är mycket stor då laget besegrade Gnistorna stort på hemmaplan i premiären.

Lejonen-Rospiggarna 46-44

Publik: 1954

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".