Mats Gren, tränare i Jönköpings Södra. Foto: David Westh/Sveriges Radio.
Fotboll

J-Södras nyförvärv missar Sundsvall

De värvades för att spetsa truppen och lyfta Jönköpings Södra uppåt i tabellen, men inte heller mot Gif Sundsvall kommer Nanchoff och Hajdarevic få spela.

Trots att J-Södras nyförvärv Michael Nanchoff och Kenan Hajdarevic sedan en tid finns på plats i Jönköping har de inte fått spela en enda minut. De får inte heller spela imorgon, lördag, då J-Södra möter Sundsvall. Ärendet har fastnat hos Migrationsverket. Tränare Mats Gren är besviken.

– Det är lite irriterande just nu. Det är ju semestertider i Sverige och nu har tydligen, trots att vi åkte upp till Norrköping (där Migrationsverket ligger), så har ärendet för de båda registrerats flera dagar senare än vad vi lämnade in dessa handlingar.

– Det ska ju, enligt deras regler, registreras inom 24 timmar men här har det tydligen tagit längre tid. Det får vi lida av nu, säger Mats Gren till P4 Jönköping.

Hur påverkar det här J-Södra?

– Med två så här pass bra spelare så höjer vi kvalitén på träningarna redan, det har vi märkt, men självklart vill man ha med dem på matcherna också så snabbt som möjligt eftersom vi får många fler alternativ då. Men det är ingen idé att lipa över det. Vi har de spelarna vi har till förfogande och jag har fullt förtroende för dem. Det såg man senast, mot Örebro, vi presterade bra då och det är jag fullt övertygad om att vi kommer göra nu mot Sundsvall också, säger Mats Gren. Han hoppas att Nanchoff och Hejdarevic istället blir spelklara till bortamatchen mot Örebro, som spelas kommande onsdag.

24-årige mittfältaren Michael Nanchoff är på lån från den amerikanska klubben Portland Timbers.

23-årige anfallaren Kenan Hajdarevic är på lån från danska Sönderjyske.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista