1 av 3
Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Bronsplaketten, som HV71 fick av NHL-klubben Detroit. Foto: Daniel Wengel/HV71
3 av 3
Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
jönköping

Stefan Liv har fått sin gata

Hv:s klubbdirektör: "Vi är oerhört glada"
4:29 min

Gatan som leder fram till Kinnarps Arena heter numera Stefan Livs gata. HV71 har tillsammans med kommunen döpt gatan för att hedra den omkomne hockeymålvakten.

Den 7 september har det gått två år sedan den tragiska flygolyckan där Lokomotiv Jaroslavs ishockeylag förolyckades. Bland dem fanns förre HV-målvakten Stefan Liv. Nu har hockeymålvakten fått sitt namn på gatan, som går från Huskvarnavägen fram till huvudentrén till Kinnarps Arena.

– Vi är oerhört glada. För det finns väl ingen gata i Jönköping eller Huskvarna, som det kunde passa bättre på, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund.

HV71 har tillsammans med kommunen hela tiden fört diskussioner om hur man skulle hedra Stefan Liv. Sedan innan finns en minnesplats utanför Kinnarps Arena, och i mitten av maj blev det klart att en gata skulle hedra Livs minne.

– Det var ett starkt önskemål strax efter den tragiska händelsen. Vi har försökt att hitta en lösning tillsammans med kommunen och det har gått fort, förklarar Eklund.

Att Stefan Liv får en gata är det många som uppskattar.

– Jag tycker han var en fin kille och det är värt att hedra honom, säger Birgitta Nisser.

– Det var väldigt fint, och det har han förtjänat, säger Elin Svensson.

HV71 har också satt upp en bronsplakett av Stefan Liv, som klubben fick av Detroit Red Wings.

– När man går upp till hemmastå där sitter bronsplaketten. Vi fortsätter att uppmärksamma Stefan för den person han var både på och utanför isen, säger Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".