Gislaveds kommunhus har inte renoverats på 40 år. Arkivbild.
Gislaved

Kommunhuset renoveras för 50 miljoner

1:39 min

Gislaveds kommunhus har inte byggts om eller renoverats på 40 år. Men nu är det dags igen och den första september stänger kommunhuset för ombyggnationer som beräknas kosta 50 miljoner kronor.

– Det är väldigt mycket pengar. Vi hade en rejäl politisk debatt om det. Det fanns de som ville lägga mindre och de som ville lägga mer, säger Niclas Palmgren (M) kommunalråd i Gislaveds kommun.

Han tror inte att kommunen kommer att behöva låna pengar till ombyggnationerna.

– Inte om det inte händer något vi inte kan förutse.

Den första september stänger kommunhuset i Gislaved igen för ombyggnad. Det är den första ombyggnaden som görs i huset på 40 år. Under tiden kommer förvaltningar ta plats i en närliggande skola samt polishuset. Fullmäktigemöten kommer att hålla hus i Gislaveds gymnasium.

Kommunhuset ska bland annat få ett nytt ventilationssystem och byggnaden ska anslutas till fjärrvärmenätet. Huset ska också göras mer anpassat för funktionshindrade.

– Gislaved är en av de mest handikappanpassade kommunerna i landet men vi har ett svart får och det är att man inte kan ta sig till fullmäktigesalen helt och hållet, säger Niclas Palmgren.

Han hoppas att det inte kommer att dröja 40 år tills nästa underhåll.

– Man kan inte göra så. Man förstör saker när man inte underhåller dem kontinuerligt. Men jag förstår att politikerna inte prioriterar sitt eget klubbhus när vi har brist på pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista