Mats Gren, tränare i Jönköpings Södra. Foto: David Westh/Sveriges Radio.
Superettan

Bekvämt J-Södra förlorade

2:59 min

Mörka moln drog in över Stadsparksvallen och under 40 minuter fick spelarna söka skydd i omklädningsrummen. Då var matchen redan körd för J-Södras del. Tränaren Mats Gren var inte nådig i sin kritik efter förlusten med 1-4 mot GIF Sundsvall.
- Vi bjöd in Sundsvall i matchen, sade Mats Gren.

Det var en stark matchinledning av J-Södra som fick med sig 1-0 också och föll in på den bana som inleddes med den överraskande segern över Örebro för en vecka sedan. Men sedan hände något.

- Jag är riktigt irriterad. Det är oförklarligt hur spelarna kunde bli så bekväma och inte ta jobbet och löpningarna i någon riktning. Vi släpade oss hem när det blev 1-1 och bjöd in Sundsvall i matchen, sade Gren.

Att J-Södra var det bättre laget i första halvlek höll GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren med om.

- Det är överraskande att J-Södra ligger så långt ner i tabellen. Det är ett bra och kompetent lag och det syntes i den första halvleken. Då var J-Södra bättre, men vi tog tag i det i andra halvlek och framförallt blev det bättre försvarsmässigt, menade Cedergren.

I andra halvlek gick Sundsvall ifrån till 4-1. När klockan stod på 83 minuter drog åskan in över Stadsparksvallen och matchen avbröts och först 40 minuter senare kunde den återupptas. Då var planen fylld med vatten och det blev parodi på fotboll.

J-Södras tabelläge är dystert och man parkerar på en kvalplats. Anmärkningsvärt är att spelare ändå i den situationen kan bli bekväma.

- Jag har svårt att förstå och acceptera det som hände. Var och en måste vara på det klara med att göra det jobb som krävs om man vill spela nästa match, sade Gren.

Noterbart är att det inte bara är på planen som det inte fungerar som det ska. Nyförvärven Kenan Hajdarevic och Michael Nanchoff kunde inte spela den här matchen heller, men Gren hoppas och tror att de kan bli klara i början på nästa vecka.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista