Foto: Florian Gaertner/Scanpix.
Länet

Åskovädret orsakade översvämningar

Under eftermiddagen har ett kraftigt regn- och åskoväder dragit in över länet. Regnet orsakade översvämningar och blixten slog ner i ett träd som fattade eld.

Ovädret kom in från Halland och först var det Gnosjö, Gislaved och Vaggerydtrakterna som drabbades. Hällregn orsakade översvämningar och stillastående trafik på E4:an och man fick även släcka ett träd som blixten slagit ner i.

Översvämningarna har sedan fortsatt när ovädret dragit vidare över Höglandet med mängder av blixtar och hällregn. Bara i Forserum har fyra fastigheter fått problem när vatten trängt in.

– Man ska vara beredd på att det kan komma stora regnmängder, och det kan bli kraftiga vindbyar med åska, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Hur allvarligt är det?

– Det är allvarligt för det ser ut att vara kraftig åska. I de västra delarna kan det falla stora mängder regn, som kan ställa till med problem.

Regnvädret kommer under kvällen röra sig till östra Götaland och upp över västra Svealand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista