Michael Johansson har inte sett någon utdelning för jobbet. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
värnamo

Företag får inte betalt efter JB-konkursen

0:59 min

En miljard kronor saknas från den konkursdrabbade koncernen JB education. Flera företag i länet har utfört jobb åt koncernen som de inte kommer att få betalt för.

En miljard kronor saknas från den konkursdrabbade JB education AB. Det framgår nu när tingsrätten är färdig med konkursboupptekningen. Och flera företag i länet kommer inte få betalt för de utförda jobb de gjort åt koncernen.

– Vi hade en uteliggande skuld på 29 000 kronor. Det känns tråkigt när man gjort jobbet, säger Michael Johansson, vd på ett glasmästeri i Värnamo, som JB i Värnamo anlitade för att laga en sönderslagen glasruta.

Tror du att du får några pengar?

– Nej, det tror jag inte. Jag har jobbat i 30 år och i de konkurser som jag har varit med om, så har man inte fått någon utdelning.

Michael Johansson och hans företag brukar vara noga med att kolla sina kunder, men med JB-koncernen trodde de inte att det skulle behövas.

– Det borde ju fungera och det ska bara fungera, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista