1 av 2
Förhandlingarna fördes bakom lyckta dörrar i Vänersborgs tingsrätt Foto: Victor Jensen
2 av 2
Trollhättefallet

Misstänkta i Trollhättemordet omhäktas

Åklagaren: Det var ett korrekt beslut
1:09 min

De två män som misstänks för skyddande av brottsling i fallet med den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan omhäktades i dag av Vänersborgs tingsrätt.

Båda två häktades på sannolika skäl och nu för grovt brott, anledningen till det är enligt tingsrätten att den huvudmisstänkte 36-åringen nu är häktad i sin frånvaro för mord.

Åklagaren har nu fram till den 20 augusti på sig att väcka åtal, rapporterar P4 Väst.

När domaren meddelade beslutet satt 35-åringen och höll sig med högerhand för ansiktet och tittade ner i bordet. Han och hans advokat var med på länk från häktet i Uddevalla.

Domaren sa att det "alltjämt med den koppling som finns bland de misstänkta finns sannolika skäl" för att 35-åringen ska ha begått brottet. Tidigare har han varit häktad för skyddande av brottsling, men nu är brottet också grovt, eftersom den huvudmisstänkte 36-åringen är häktad i sin frånvaro för mord.

Åklagaren uppger att de två häktade har vallats med bil och att de har lämnat uppgifter som i vissa väsentliga delar inte stämmer överens med varandra när det gäller plats och färdväg.

Männens versioner skiljer också från de uppgifter som lämnats av den huvudmisstänkte 36-åringen, som är häktad i sin frånvaro för mord.

Samtidigt pågår arbetet med att få 36-åringen utlämnad från Polen. I fredags beslutade en polsk domstol att han ska utlämnas till Sverige.

Det är drygt fem veckor sedan som tvåbarnsmamman försvann och polisen hittade stora mängder blod i hennes lägenhet. Sökandet efter henne pågår fortfarande.

I förra veckan fick polisen också tips om en brandplats bara 500 meter från den plats där de misstänkta tillbringade den aktuella natten, enligt åklagaren. Där hittades bland annat ett örngott och nu väntar polisen på analyssvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".