1 av 2
Originalet och Ellinors tatuering. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Ellinor Karlsson tvingas leva med tatueringen. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio.
huskvarna

Tvingas leva med misslyckad tatuering

1:33 min

17-åriga Ellinor Karlsson från Huskvarna bestämde sig för att skaffa en tatuering, men det blev inte som hon hade tänkt sig. I stället för en dekoration fick hon en misslyckad tatuering samt infektioner på fyra ställen.

Ellinor Karlsson från Huskvarna bestämde sig för att skaffa en tatuering på låret. Hon kontaktade en tatueringsstudio i Nässjö men det blev inte som hon hade tänkt sig.

– Jag tänkte liksom, vad är det här? Hur kan någon i studion göra så fel?, säger hon.

Ellinor har flera tatueringar sedan tidigare och var medveten om riskerna med att skaffa en tatuering. Men den här gången blev det väldigt fel och motivet blev långt ifrån hur hon hade tänkt sig och dessutom blev den infekterad på fyra ställen.

När hon kom hem och hade tvättat tatueringen kontaktade hon tatueringsstudion och bad om att få pengarna tillbaka men fick avslag.

– Jag bara hoppas att han inte gör så mot fler. Det är hemskt rent ut sagt. Den kommer sitta där resten av livet. Och det kommer bli extra smärta och extra pengar att fixa till den. Hade jag sett hur mycket fel det var så hade jag aldrig betalat honom.

Nu kommer Ellinor att anmäla studion till Allmänna reklamationsnämnden för att få tillbaka sina pengar. Dessutom kommer hon att kontakta hälsovårdsmyndigheten för att kolla hygienen hos studion eftersom tatueringen blev infekterad.

– Jag blir frustrerad och ledsen varje gång jag ser den och vet att den sitter där den sitter och det finns ingenting som kan ändra på det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista