al-Yousifi vädjar i video

Den kidnappade svensken och tidigare Jönköpingsbon i Irak, Minas Ibrahim al-Yousifi, vädjar om hjälp att bli frisläppt i en video som släpptes till nyhetsbyråer och tv-bolag idag.

Kidnapparna riktar ett automatvapen mot hans huvud medan han berättar att han var på väg till Bagdad när han kidnappades av en beväpnad grupp som tog honom till sitt högkvarter.

Intill honom hänger en svart banderoll med rebellgruppens namn, Irakiska hämndbrigaderna, Martyrerna al-Issawibrigaderna

Minas Ibrahim al-Yousifi vädjar bland annat till den svenske kungen och drottningen, påven och den internationella federationen av kristdemokratiska partier om hjälp att bli fri.

-Av omsorg om min familj ber jag alla att göra sitt yttersta för att frige mig, säger al-Yousifi på videon.

Minas Ibrahim al-Yousifi flydde med sin familj till Sverige 1984. Han återvände till Irak efter att Saddam Husseins regim fallit. Han är nu ledare för det kristdemokratiska partiet (CDP) i Irak.

Den 28 januari åkte han från Mosul i norr till Bagdad med anledning av det irakiska valet och det var då han kidnappades.

al Yousifis familj bor kvar i Jönköping. I lördags ringde Minas Ibrahim al-Yousifi hem och framförde kidnapparnas krav. Förutom en lösesumma på cirka 28 miljoner kronor kräver kidnapparna att USA lämnar Irak och att FN träder in. Kidnapparna hotar att halshugga honom om CIA, Interpol eller någon annan organisation kontaktades.