Mordmisstänkt man släpptes

Åklagaren beslöt på torsdagseftermiddagen att släppa den man som han misstänker har mördat Therese Alexandersson, som försvann under en nyårsfest i Rörvik.

Polisen har inte fått fram tillräckliga bevis för fortsatt häktning, men misstankarna mot mannen finns kvar, säjer kammaråklagare Anders Brokelind till Nyheterna.

Mannen häktades i förra veckan som skäligen misstänkt för mord alternativt dråp på 21-åriga Therese Alexandersson. Det var den lägre graden av misstanke och för att kunna hålla kvar honom i häktet så var åklagaren tvungen att senast i dag presentera antingen ett erkännande eller nya, starka bevis för tingsrätten.

Men mannen nekar fortfarande till att ha något med Therese försvinnande att göra. Polisen har heller inte, trots intensivt arbete, fått fram något som stärker misstankarna.

Nu får polisen fortsätta att söka svaret på vad som hände i Rörvik under nyårsnatten. Therese lämnade då en nyårsfest tillsammans med sin pojkvän för att övernatta i sin systers lägenhet. Men när pojkvännen återvände dit efter att han hämtat en nyckel, var Therese försvunnen.