Edda Magnason ska spelar Monica Zetterlund på bio.Foto: Sara Fridholm/Sveriges Radio.
lasso

Edda spelar rollen som Monica Zetterlund

"En trevlig person att bli förknippad med"
7:38 min

Om drygt en månad har storfilmen om Monica Zetterlund premiär på biograferna och i rollen som Monica kommer vi att se långfilmsdebuterande Edda Magnason.

Filmen om Monica Zetterlund har snart premiär och rollen som Monica spelas av Edda Magnason. Och det var en ren slump att hon fick rollen.

– Jag hade en spelning på Södra teatern och hade ingen aning om att det pågick en casting. I publiken satt en kvinna som kände producenten och tipsade om mig. Sen kom det ett mejl där det stod: Hej vill du komma och provfilma, berättar hon.

Edda är musiker, låtskrivare och sångerska och nu kan hon också titulera sig som skådespelare. Filmen blir nämligen hennes långfilmsdebut.

– Det var lite scary först men det blev bara roligare och roligare. Sen blev det en hel film, det är helt overkligt, säger hon.

Är du rädd för att alltid bli förknippad med Monica Zetterlund i fortsättningen?

– Jag tycker det är en trevlig person att bli förknippad med. Jag bara uppskattar och gläder mig åt de här åren.

Monica Zetterlund-filmen får nordisk premiär på Way Out West en månad innan biopremiären 13 september på biografer i hela Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".