En död person har hittats i Grästorp. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio
trollhättefallet

Försvunna mamman från Trollhättan hittad död

1:45 min

Efter fem veckor av intensivt sökande hittades igår den försvunna tvåbarnsmamman från Trollhättan död intill en väg utanför Grästorp, efter att flera personer känt en konstig lukt i området.

Kroppen hittades ett par kilometer utanför Grästorp, i närheten av orten Ås och länsväg 2562 i Västra Götalands län. Den hittades i ett skogsparti, men hur den låg eller såg ut vill inte polisen kommentera, men det har bekräftats att den legat i terrängen en längre tid.

– Folk kände en konstig lukt i området och ringde polisen, säger kriminalkommisarie Thord Haraldsson.

Har identifierats

Ett stort område är avspärrat runt kroppen och vid avspärrningen står ett ljus och brinner i duggregnet. Polisen bekräftade under torsdagskvällen att det var den försvunna tvåbarnsmamman som hittats.

– Det är bland annat tatueringar på kroppen som bekräftar att det är den 23-åriga kvinnan, säger Björ Blixter, presstalesman i Västra Götalands län.

Borta i fem veckor

Tvåbarnsmamman försvann för över fem veckor sedan och polisen hittade då stora mängder blod i hennes lägenhet. Sedan dess har organisationen Missing people och polisen letat efter henne på många platser.

– Det bedrivs som en mordutredning sedan tidigare, men det är bra att vi har hittat kroppen så att vi kan fastställa en dödsorsak, sa Thord Haraldssson igår efter att kroppen identifierats.

Hur ser det ut på platsen?

– Jag har inte varit där, för det görs en teknisk undersökning.

Vad händer nu?

– Den tekniska undersökningen fortsätter och vi kommer forsla bort kroppen under natten.

Väntar på att utlämnas

En 36-årig man från Jönköping är häktad för mord i sin frånvaro. Han sitter nu i polskt förvar och ska utlämnas innan den 15 augusti. Ytterligare två män, 31 och 35 år gamla, sitter häktade för skyddande av brottsling. Alla tre nekar till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista