Åklagare Per-Erik Rinsell. Bild: Adam Ihse/Scanpix
Jönköping

36-åringen kommer till Sverige på onsdag

"Hoppas på den tekniska undersökningen"
1:59 min

Det är nu klart att den 36-åring som misstänks för mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan kommer till Sverige på onsdag kväll.

– Han beräknas ankomma den 14 augusti och vi hoppas kunna hålla förhör med honom på torsdag, säger åklagaren Per-Erik Rinsell till P4 Väst.

36-åringen häktades i sin frånvaro misstänkt för mordet på tvåbarnsmamman från Trollhättan. Men han befann sig då utomlands.

För två veckor sedan överlämnade han sig själv till ambassaden i Warszawa och polsk polis grep honom. Efter förhandlingar beslutades det att han skulle överlämnas till Sverige och nu står det klart att han landar i Sverige på onsdag kväll.

Dessutom är två andra män, 31 och 35 år gamla, häktad misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott. Alla tre nekar till misstankarna om brott.

Den 23-åriga tvåbarnsmamman försvann för över fem veckor sedan och polisen hittade stora mängder blod i hennes lägenhet. Trots många sökinsatser från både polisen och Missing people var det först i går som kroppen hittades utanför Grästorp.

– Nu vet vi att hon är avliden, att så är det. Sen hoppas jag mycket på den tekniska utredningen. Fingrar, blod och dna kan ge oss spår som binder en eller flera gärningsmän till det här, säger Per-Erik Rinsell.

Reporter: Victor Jensen/P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".