1 av 3
Ett ljus brinner där den försvunna tvåbarnsmamman hittades. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
2 av 3
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
3 av 3
Den försvunna kvinnan i Trollhättan. Bilden är privat och publiceringen har godkänts av anhöriga.
Den försvunna tvåbarnsmamman

Polisen har gjort flera fynd i Trollhättefallet

4:06 min

Efter fem veckor av intensivt sökande hittades i går den försvunna 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan död intill en väg utanför Grästorp. Och vid kroppen gjorde polisen också en del andra fynd.

Kroppen ska undersökas för att förhoppningsvis ge besked om dödsorsak.

– Vi får förhoppningsvis fastställande av dödsorsak och det är alltid bra i en mordutredning, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

Om det har hittats några bevis på platsen som kan knyta någon av de misstänkta personer till brottet är det för tidigt att yttra sig om, enligt Haraldsson.

– Vi har gjort en del fynd på platsen och det har anträffats en del saker, man kan inte utesluta att man kan knyta det till någon. Men det är alldeles för tidigt att uttala sig om, säger Haraldsson.

Kroppen hittades ett par kilometer utanför Grästorp av Grästorps kommunalråd, i närheten av orten Ås och länsväg 2562 i Västra Götalands län. Den hittades i ett skogsparti, men hur den låg eller såg ut vill inte polisen kommentera, men det har bekräftats att den legat i terrängen en längre tid.

– Det är bland annat tatueringar på kroppen som bekräftar att det är den 23-åriga kvinnan, säger Björ Blixter, presstalesman i Västra Götalands län.

Tvåbarnsmamman försvann för över fem veckor sedan och polisen hittade då stora mängder blod i hennes lägenhet. Sedan dess har organisationen Missing people och polisen letat efter henne på många platser.

– Det är bra att vi har hittat kroppen, sade Thord Haraldssson sent i går kväll till P4 Väst.

Hur ser det ut på platsen?

– Jag har inte varit där, för det görs en teknisk undersökning.

En 36-årig man är häktad, på sannolika skäl, för mord i sin frånvaro. Han sitter nu i polskt förvar och ska utlämnas innan den 15 augusti. Ytterligare två män, 31 och 35 år gamla, sitter häktade för skyddande av brottsling. Alla tre nekar till anklagelserna.

Sedan fyndet av småbarnsmammans blod har flera andra spår hittats och stärkt polisens misstankar om att kvinnan har mördats.

Att den saknade kvinnan nu hittats död, innebär att utredningen kan bli en mer traditionell mordutredning. Kroppen kan undersökas för att förhoppningsvis ge besked om dödsorsak och kanske även spår från misstänkta.

Kvinnans anhöriga har underrättats.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista