1 av 3
Vätter Challenge Triathlon. Foto: Robert Davidsson/ Sveriges Radio.
2 av 3
Malin Arodell och Fia Sommernes. Foto: Robert Davidsson/ Sveriges Radio.
3 av 3
Christian Kirchberger är tävlingsledare för Vätter Challenge Triathlon. Foto: Robert Davidsson/ Sveriges Radio.
Triathlon

Triathlon mitt i Jönköping

Triahlon mitt i centrala Jönköping
1:41 min

I helgen går Vätter Challenge Triathlon av stapeln mitt i centrala Jönköping. Igår inleddes tävlingarna med sprintdistanser och idag fortsätter tävlingarna. Nytt för i år är att SM-tävlingen körs i olympisk distans.

För fjärde året i rad anordnas Vätter Challenge Triathlon mitt i centrala Jönköping. För andra året i rad arrangeras även i SM i samband med tävlingarna, men i år är alltså distansen olympisk. Målet har under en längre tid varit att arrangera en internationell tävling 2015 och därför är det viktigt att helgens arrangemang går bra säger Christian Kirchberger som är tävlingsledare för Vätter Challenge Triathlon.

 - Vi vill arrangera centrala och större tävlingar. Förbundet har tycket att vi gjort ett jättefint jobb. Vi har fått förtroende i år igen och nu får vi visa i år att vi kan det här.

SM och Junior SM inleds vid halv två i eftermiddag men redan nu på morgonen gav sig motionsklassen ut på 1500 meter simning, 4 mil cykling och 1 mils löpning.

Även stafetten startade samtidigt, det vill säga en lagtävling där 1 person kör varsin gren. Två av dom som skulle ge sig ut på den inledande simningen var Malin Arodell och Fia Sommernes från Linköping.

- Det ska vara roligt och trevligt, och jag vill ju simma bra helt enkelt, säger Malin Arodell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".