Joakim Lagergren vann Isaberg Open efter en rafflande avslutning. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
GOLF

Lagergren vann på sista hålet

1:37 min

Det blev Europatourspelaren Joakim Lagergren som tog hem årets upplaga av Isaberg Open i golf. Joakim Lagergren låg lika med Kristoffer Broberg inför sista hålet. Men där visade Joakim kyla och kunde sätta upp bollen en halvmeter från hål och avslutade med birdie vilket gav honom segern på åtta under par.

Isaberg Open med Patrik Sjöland som värd för tävlingen, kom till slut att bli en uppgörelse melan de båda europatourspelarna Joakim Lagergren och Kristoffer Broberg. Inför den sista rundan på lördagen var båda spelarna sex under par.

Båda följdes åt under rundan och det var på det sista hålet som Joakim Lagergren kunde avgöra. Broberg hade precis innan lagt in sitt inspel drygt fyra meter från hål. Men Joakim visade inga nerver utan satte upp sin boll drygt en halvmeter från hål. Birdieputten satt utan problem och därmed segern till Joakim Lagergren på totalt åtta under par.

Bäste länsspelare blev till slut värden Patrik Sjöland som ett tag var uppe i delad ledning på sex under par. Men två bogeys på de sista tre hålen gjorde att han stannade på fyra under par och en slutlig delad fjärdeplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista