1 av 2
Den kortare varianten av Vidösternsimmet som är fem kilomter långt. Foto:Robert Davidsson/ Sveriges Radio
2 av 2
Nicholas Bathfield efter segern. Foto: Robert Davidsson/ Sveriges Radio.
Simning

Vidösternsimmet avgjort

1:32 min

Igår avgjordes Sveriges längsta simlopp, det 21 kilometer långa Vidösternsimmet i sjön Vidöstern söder om Värnamo. Det är tredje året i rad som loppet anordnas.

Nicholas Bathfield tog hem segern på ny rekordtid strax under 6 timmar.

- Det är hur roligt som helst, och det är klart man kommer för att vinna. Jag tog chansen i år för nästa år kanske det kommer någon som är hur stark som helst, säger han med ett skratt.

Hur känns det i kroppen nu?

- Bättre än jag förväntade mig. Men det är normalt. Jag var först i mål och då glömmer man hur svårt det var.

Men samtidigt gick också en kortare variant av loppet och Lennart Larsson från Örebro, som tidigare år också simmat hela sträckan, var en av dom som gav sig på 5 kilometersloppet.

- Vidöstern är normalt sett en mycket svår sjö att simma i men i år är förhållandena ideala så det blir ingen match, säger Lennart Larsson.

Hur är det att simma 21 kilometer?

- Har man bra teknik så är det inte så farligt men det nöter på kroppen. Man blir trött i axlar, trött i nacken och ryggen men det är bara att vara envis och paddla på så går det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista