De enda slagsmålen på High Chapparal ska i fortsättningen vara de arrangerade. Arkivfoto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
Hillerstorp

Slutkrökat på High Chaparral

5:43 min

Snart är det slutkrökat inne på High Chaparral i Hillerstorp. Nöjesparkens ledning, som tröttnat på att westernanläggningen förknippas med fylla och bråk, har beslutat att sluta servera starköl, vin och sprit nästa säsong.

Emil Erlandsson, sheriff och affärsområdeschef på High Chaparral, och barnbarn till grundaren Big Bengt, har tröttnat på bråk och fylla i parken, och har därför beslutat att  upphöra att sälja starksprit inne på området. Dessutom läggs diskot i saloonen ner.

– Det har blivit lite av en kultur att bara åka hit och festa. Det blir ju komplikationer när man får raggare, MC-åkare och barnfamiljer på samma ställe, säger Emil Erlandsson.

Nästa säsong ska det bara satsas på barnfamiljernas upplevelse.

– Man måste välja målgrupp och vi väljer barnfamiljerna, säger Erlandsson.

 – När det blir skriverier och prat i media om slagsmål och misshandel här så påverkar det barnfamiljernas val när de planerar sina semestrar, så nu stryper vi tillgången till sprit på området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista