David Ullström, här i HV71:s dräkt. Arkivbild/Scanpix.
Ishockey

Ullström debuterar i Tre Kronor

Nu är det klart vilka spelare som är uttagna till ishockeylandslagets turnering vid månadsskiftet. HV-backen Elias Fälth får fortsatt förtroende. Och bland debutanterna finns förre HV-forwarden David Ullström.

Den 29 augusti till 1 september spelar Tre Kronor Czech Hockey Games. I truppen som förbundskapten Pär Mårts tagit ut finns alltså förre HV-spelaren David Ullström. 24-årige vänsterskytten Ullström spelar numera i KHL-laget Lokomotiv Yaroslavl och har hittills 30 juniorlandslagskamper på meritlistan.

Czech Hockey Games spelar i Sankt Petersburg i Ryssland och i Pardubice i Tjeckien och är den första av fyra Euro Hockey Tourturneringar säsongen 2013/2014. HV-backen Elias Fälth, som vann VM-guld med Tre Kronor i våras, får fortsatt förtroende i landslaget.

Andra uttagna spelare med koppling till Jönköpings län är Simon Hjalmarsson med Gislaved som moderklubb, Pär Ahlbrandt med HV71 som moderklubb och Daniel Rahimi som spelade i HV mellan 2010 och 2012. Alla tre spelar numera i Linköpings HC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista