1 av 2
Trafik vid skolan. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
2 av 2
Birgitta med barnbarnet Filip. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Jönköping

Kaos i trafiken första skoldagen

1:25 min

– Det verkar vara lite kaotiskt. Det var många som kom där, det är vackert väder så de borde kunna gå säger, Birgitta som lämnar sitt barnbarn på Hisingstorp. Där gör ett vägarbete trafiksituationen extra kaotisk vid skolstarten.

Kaos hade befarats inför skolstarten vid Hisingstorpsskolan i Jönköping i dag. Utanför skolan pågår nämligen vägarbeten och för de många föräldrar som brukar skjutsa sina barn till skolan finns ingen parkeringsplats att stanna på.

Birgitta Vennefors kom gående med sitt barnbarn och hon var inte helt förtjust i att vägarbetet pågick.

– Det är tokigt. Det borde varit färdigt när skolan började, säger hon och får medhåll av barnbarnet Filip.

– Det är jobbigt. Grävmaskinen står verkligen i vägen.

Vid Hisingstorpsskolan på Dalvik i Jönköping pågår ett arbete med att anlägga gång- och cykelväg, ett arbete som förstås på sikt ger en tryggare trafikmiljö men som nu verkar förvärra situationen. Men kommunen har uppmanat föräldrarna att lämna bilen och istället gå eller cykla med barnen. En uppmaning som i alla fall en del verkar ha hörsammat.

– Jag har nog sett värre dagar. Det har varit ganska dåligt under året generellt, säger Henrik som var på väg för att lämna sin dotter.

Oskar Mattisson
oskar.mattisson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista