Jönköping

Böter för man som sexofredade praktikant

En 38-årig man från Jönköping erbjöd en 17-årig praktikant pengar mot att hon tittade på när han onanerade. I dag dömdes han för för försök till sexköp av barn.

Mannen döms också för sexuellt ofredande efter att ha visat en mobilbild på ett könsorgan och frågat flickan om hon också ville se originalet.

38-åringen döms till dagsböter på 30 000 kronor. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 7 000 kronor till flickan som var 17 år vid tillfället.

Brotten begicks i början av februari i år när flickan praktiserade på mannens arbetsplats. De båda åkte tillsammans i ett fordon då han erbjöd henne 1 500 kronor om hon tittade på när han onanerade. Vid samma tillfälle ofredade han henne genom att visa bilden på en penis och även en avgjutning som han gjort av sitt könsorgan.

Jönköpings Tingsrätt menar att mannen borde förstått att flickan var under 18 år och dömer honom för försök till köp av sexuell handling av barn.

Den 38-årige mannen menar att erbjudandet om pengar och det andra som hände i bilen den aktuella dagen var skämt från hans sida och han har förnekat brott. Men tingsrätten tror på flickan, bland annat eftersom det är klartlagt att mannen hade pengarna framme.

Mannen från Jönköping finns inte i belastningsregistret sedan tidigare och straffet mot honom stannar vid böter, men höga sådana, enligt tingsrätten. Mannen har tre veckor på sig att överklaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista