Foto: Lina Alriksson/Scanpix.
Speedway

Storseger för Elit Vetlanda mot Västervik

Vetlandas Bo Wirebrand: "Det har känts bättre och bättre"
3:19 min

Vetlanda tog direkt greppet om kvartsfinal 1 i speedwayens elitserie och höll den hela vägen ut. Västervik kom aldrig riktigt igång och fortsatte sin negativa trend med en ny förlust.

Västervik förlorade tillsut med hela 39-51 och det kommer bli svårt att vända resultatet i returmötet på bortaplan nästa vecka. Precis som i matchen mot Dackarna så hade Västervik svårt med sina starter, där de förlorade många heat.

Vetlanda tog hem fyra stycken 5-1or och ledde hela matchen igenom, som närmast var Västervik 2 poäng från gästande Vetlanda.

Västervik tog dock en 5-1a i det åttonde heatet som fick publiken att vakna till. När de tog en andra raka 5-1a i det nionde heatet började publiken till och med tro på vinst. Men Vetlanda ökade direkt gapet mellan lagen och i det elfte heatet hade de en 10 poängs ledning.

Denna ledning utökades och tillslut vann Vetlanda 51-39, hela 12 poäng skilde lagen åt. Västerviks Daniel Nermark erkänner att de kommer bli tufft i returmötet i Vetlanda nästa vecka men det är ingen omöjlighet att vända, det gäller bara att förarna håller sig positiva. Patrik Hag menar på att ingen kom upp i sin rätta nivå och det är bara att glömma detta och ladda upp inför returen.

Bäst i Västervik var Tomasz Jedrzejak som körde hem 11 poäng och inte långt efter var Troy Batchelor som körde hem 10 poäng. Dessa två förare var överlägset bäst i Västervik.

Jaroslaw Hampel var matchen okrönte kung som körde hem hela 15 poäng för Vetlanda, han hade en riktigt bra kväll och kommer bli jobbig att möte i kvartsfinal 2 som Vetlanda dessutom har på hemmaplan. 2271 såg dagens match och många västerviksbor fick gå hem besvikna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".