Sophie Ekström och Angélica Zenno framför det som en gång var strippklub. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
Jönköping

Nu blir det andra bullar i strippklubben

3:56 min

I över åtta månader har det stått helt orört. Mn nu ska den utskällda gamla strippklubben i Barnarp utanför Jönköping byta skepnad och bli ett konditori - till många grannars lättnad.

Det är de båda kompisarna Angélica Zenno och Sophie Ekström som ska öppna Café Skafferiet.

– Med tanke på vilken verksamhet det varit här innan så vill man ju tvätta bort den stämpeln. Bara fixa något positivt i Barnarp, något bättre än en strippklubb, säger Sophie och Angélica.

Precis före jul förra året bestämde sig Jönköpings kommun för att köpa den omtalade strippklubben i Barnarp. Det kostade över tre miljoner kronor att lägga ner den, men strippverksamheten upphörde inte utan flyttade istället till centrala Jönköping, medan det gamla huset i Barnarp har stått tomt sedan dess.

Men Barnarpsborna Angélica Zenno och Sophie Ekström har haft ögonen på lokalen ända sedan kommunen köpte den. Nu är det klart att Café Musfällan, som strippklubben hette, istället blir café Skafferiet, med ett mer rumsrent utbud.

– Vi kommer ha konditori, ungdomsverksamhet, lanthandel och lite allt möjligt.

– Angélica har alltid bakat och nu läser hon till konditor och jag har en bakgrund inom restaurang. Vi har egentligen velat ha var sin verksamhet men så kom vi på idén att slå våra påsar ihop.

Tanken är att Angélica Zenno och Sophie Ekström ska slå upp caféportarna kring årsskiftet. Tills dess finns en hel del att göra.

– Renovera den delen av fastigheten som vi ska ha och säkerställa att vi blir godkända av Brandskyddsmyndigheten och miljö- och hälsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista