Foto: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
Jönköping/Trollhättan

Stärkta misstankar mot 36-åring

Misstankarna har stärkts den senaste tiden mot den 36-åring från Jönköping som sitter häktad misstänkt för mordet på en tvåbarnsmamma från Trollhättan.

– Vänersborgs tingsrätt har ju slagit fast att han är på sannolika skäl misstänkt för mord och sedan de gjorde det har misstankarna ytterligare stärkts, enligt min mening. Det pågår utredningsarbete på ett stort antal ställen varje dag och det är olika bitar som, enligt min mening, ramlar på plats, säger Thord Haraldsson på länskriminalen till P4 Väst.

Så de bitarna som ramlar på plats gör att misstankarna mot honom stärks?

– Ja, så är det enligt min mening, säger Haraldsson.

Men vad det är som fallit på plats vill han inte kommentera i dag.

Utredningen kring mordet i Trollhättan kan ta ett par månader till innan den är helt klar, enligt åklagaren.

Den 23-åriga tvåbarnsmamman försvann sista helgen i juni och polisen hittade stora mängder blod i hennes lägenhet. Det var först för två veckor sedan som kroppen hittades utanför Grästorp.

Utredningen pågår för fullt och det är mellan 20 och 25 personer inom polisen som varje dag är inne och jobbar i fallet. Däribland tekniker i Uddevalla, Göteborg och Borås.

– Tekniker håller på att analysera det som är beslagtaget och den bevisning som finns. De ser till att det skickas till SKL med begäran om vad vi vill ha svar på. Varje beslag vi tar måste vi fundera över vad det är vi vill ha ut av det och skriva en begäran, annars får vi inget svar. Så det tar lite tid innan vi kan skicka det här och vi får också fundera på om vi ska skicka det eller inte, eftersom SKL är ganska överhopade med arbete så man får göra en prioriteringsordning vad man skickar eller inte, säger Thord Haraldsson till P4 Väst.

Thord Haraldsson säger att mycket arbete blir gjort varje dag eftersom många poliser jobbar med fallet.

– Vi håller också en mängd förhör i ärendet för att säkra upp bevisning och det kommer fortfarande in en del tips. Alla tips har vi heller inte hunnit att bearbeta eftersom när det var som hetast kom det väldigt många tips varje dag och då fick vi prioritera och ta de som var viktigast, säger Haraldsson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista