1 av 2
Carlos Malki, 6 år, spelar för Råslätts SK. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio
2 av 2
Mattias Andersson arrangerar fotbollsturneringen under Hagadagarna. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio
Jönköping

Fokus på fotbollsglädje under Hagadagarna

1:46 min

Idag gick startskottet för Hagadagarna i Jönköping som pågår under helgen. Runt 100 lag deltar i fotbollsturneringen i åldrarna sex till nio år. Mattias Andersson arrangerar turneringen tillsammans med IF Haga.

- Jag tror att populariten bygger på att vi fokuserar på glädje, här är det förbjudet med att toppa laget. Man ska ha roligt både på och utanför planen.

Det fokus på glädje och schysst spel under Hagadagarna. Ungefär 100 lag och nästan tusen spelare samlades idag på Strömsbergsvallen i Jönköping för att spela fotboll. Och det är en fotbollsturnering för de allra yngsta.

Kalle Andersson är åtta år och han hjälper till lite under dagen. Men i morgon är det hans tur att spela med sitt lag IF Haga.

- Imorgon ska jag spela och mitt mål är att ha kul.

Har du någon förebild inom fotbollen som du ser upp till?

- Messi är det och min dröm är att åka till Barcelona och kolla när laget spelar.

Carlos Malki är sex år gammal och spelar en av sina första fotbollsturneringar. I halvtid i matchen mot Ekhagen har redan hunnit tre mål.

– Det bästa med fotboll är att man gör mål, säger Carlos Malki.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista