1 av 3
Felicia och Mimmi Svensson. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio
2 av 3
Tony Daréus, butikschef på Clas Ohlson. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio
3 av 3
Jesper Steen, vd för Jönköping City. Foto: Joel Jonsson/Sveriges Radio
Jönköping

Premiär för söndagsöppet i city

1:52 min

I dag är det premiär för söndagsöppet i Jönköpings city. Det är 40 butiker, restauranger och caféer som öppnar portarna för kunder även på söndagar.

– Det betyder jättemycket. Vi får en ny mötesplats på söndagar. Stadskärnan blir en viktig del att träffas och shoppa och även mötas och fika. Vi får en helt annan puls, säger Jesper Steen som är vd för Jönköping city.

Kommer det här innebära att man konsumerar mer?

– Ja, det tror jag. Framför allt tror jag att man kommer konsumera lite mer i stadskärnan än vad man har gjort innan. Vi vet ju att både lördagen och söndagen är starka shoppingdagar och vi har inte tagit del av den kakan tidigare så jag tror att man kommer att spendera mer pengar i city än tidigare.

Butikerna kommer att ha öppet 12-16 på söndagar. Kommunen kommer också till en början att bjuda på parkeringen i parkeringshuset Smedjan och Sesam.

Mimmi Svensson tillsammans med dottern Felicia var väldigt glada över de utökade öppettiderna.

– Jätteskönt, jag går hellre i stan än på A6, säger Mimmi.

– Det är skönt att kunna komma hit nästan varje dag och bara vär här och hänga lite, säger Felicia.

Tony Daréus är butikschef på Clas Ohlson på Östra storgatan. Och han jämför med Helsingborg som hade en liknande situation för drygt ett år sedan.

– Där var det också att handlarna gick ihop och det blev jättebra. Jag förväntar mig att det ska vara mycket nyfikna människor som kommer in och kikar hos oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista