Albert Shlaimon. Foto: Robert Davidsson/Sveriges Radio
Jönköping

Förtroendet för arbetsförmedlingen skadat

1:42 min

I går tvingades arbetsförmedlingens högsta chef Angeles Bermudez-Svankvist lämna sitt jobb. Och avgången påverkar arbetslösa personers förtroende för myndigheten. 

I går fick arbetsförmedlingens högsta chef Angeles Bermudez-Svankvist gå efter den senaste tidens avslöjanden och det låga förtroendet från Arbetsförmedlingens styrelse.

– Förtroendet för Arbetsförmedlingen har ju varit lågt, och kortsiktigt tror jag att det kommer vara en hel del frågor från allmänheten, näringslivet och så vidare, men vi har en möjlighet och det är att jobba vidare, säger Claes Svahnström, som är chef för arbetsförmedlingen i Jönköping.

Det är mycket folk i dag på Arbetsförmedlingen i Jönköping. Handläggare har fullt upp med att hjälpa de som är här med att skriva in sig eller söka arbete.

Och en sådan här dag, dagen efter att högsta chefen Angeles Bermudez-Svankvist fått gå på grund av ett bristande förtroende från Arbetsförmedlingens styrelse, så kan man fråga sig hur förtroendet ser ut bland dem som Arbetsförmedlingen är till för.

– De som sitter högst, de tjänar bra och vi som är på golver sliter, säger Albert Shlaimon som är här för att söka industrijobb.

Har du förtroende för Arbetsförmedlingen?
– Nej, inte riktigt, nej.

En annan besökare, Nancy Baranou, håller med.
– Känns lite jobbigt att de inte är seriösa, att man inte kan lite på dem.

Vad behöver de göra för att du ska få förtroende igen?
– Vara ärliga, hjälpa, stå för det de säger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista