Arkivbild: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Jönköpings län

Träning irriterar på Facebook

Malin Harman: "För många uppdateringar retar"
6:56 min

Det är mycket man kan reta sig på när man ute på Facebook. I alla fall om man ska tro en ny undersökning som visar att vi stör oss på allt från barnbilder till klagomål.

Det är mobiloperatören Tre som frågat folk i Jönköpings län vad de irriterar sig mest på i sociala medier. Undersökningen visar att varannan person stör sig på de som gör uppdateringar för ofta eller som gnäller mycket.

Det som retar näst mest är när personer lägger ut allt om sin träning och sitt hälsosamma liv. Även Facerapes, illustrationer av ett perfekt liv, och bilder på barn irriterar. Omkring var tredje uppger att de stör sig på något av det.

– Det kan ju vara flera olika anledningar till att man stör sig, Man kanske inte är intresserad och eller så kan det ju vara att man är avundsjuk eller att någon lägger ut om samma sak hela tiden, berättade Malin Harman, pr-ansvarig, sociala medier på Tre när hon medverkade i Morgonskiftet i dag.

Vad ska man skriva om så ingen blir irriterad?
– Man kanske får vara lite neutral, låta bli att skryta om ett perfekt liv med utlandsresor och krogbesök, utan skriva mer om vardagen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".