Superettan

J-Södra kvar i bottenstriden

Viktor Rönneklev: "Sett till matchen får vi vara nöjda med en poäng"
1:25 min

En seger mot Östersund hade kunnat föra J-Södra uppåt i tabellen. Nu blev det 1-1 efter en insats som inte var alltför upphetsande.
- Vi fick inte igång vårt spel, tyckte tränaren Mats Gren.

Östersund ovanför kvalstrecket är två poäng före J-Södra. Sett till spelet och chanserna så var Östersund det bättre laget.

- I början var vi väldigt försiktiga och fick ingen press på bollhållaren. Andra halvlek blev lite bättre, men vi fick inte riktigt igång vårt spel. Det var för lite rörelse och vi skapade inte tillräckligt med målchanser, sade Mats Gren.

Det kvicka och tekniska Östersund spelade långa stunder ut J-Södra i första halvlek. Man hade också en 1-0-ledning i paus, men i andra halvlek blev bortalaget alldeles för försiktiga. Det straffade sig. Efter en fast situation kunde André Calisir trycka in 1-1 från nära håll med en kvart kvar att spela.

Slutskedet blev dramatiskt. Östersund berövades en klar straff på ett friläge och hade dessutom ytterligare ett friläge på tilläggstid. Den chansen glidtacklades bort av en uppoffrande Viktor Rönneklev, som vred till knät och skadade sig i den situationen.

J-Södra hade en bra chans och det var på frispark, men Zourab Tsiskaridzes skott tog i underkanten av ribban.

Med nio omgångar kvar har J-Södra 23 poäng. De senaste åren har det krävts runt 30 poäng för att slippa direkt nedflyttning. För att slippa kval har det krävts mellan 35 och 40 poäng.

J-Södra har alltså en mycket lång och svår väg framför sig och måste spela betydligt bättre än så här för börja vinna matcher och klättra i tabellen.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".