Calle Nilsson vann Svensktoppen nästas länsfinal 2012 med låten "Minnen från igår" . Arkivbild: Jennifer Dahlén/Sveriges Radio
Vetlanda

Nu kan han bli Idol-Calle

6:51 min

Förra året kom han ända till final i P4-tävlingen Svensktoppen nästa. Nu konkurrerar Calle Nilsson om en plats i Idol-finalen och första steget är avklarat.

Det var inte meningen att han skulle söka. Men kompisarna övertygade honom och efter åtta timmars kö med ösregn så fick Calle Nilsson sin guldbiljett.

Igår visade TV4 hur Calle Nilsson ställdes inför Idol-juryn för en första audition och framförde låten House of the rising sun. Reaktionerna - ja, de blev blandade.
– Bard tyckte det var tråkigt, men han tycker ju allt är tråkigt om man inte har neonfärgade gummistövlade, han sa väl att det var för mycket fritidshemskänsla.

Anders Bagge tyckte däremot att det var självklart att Calle Nilsson skulle vidare och det kändes som en evighet sedan innan den tredje jurymedlemmen, Laila Bagge, fick avgöra.
– Det var som en sten släppte, berättar han för Hasse Pettersson i Pettson & Co.

Två positiva svar från tremannajuryn innebar att Calle Nilsson var vidare till slutaudition.
– Inför jury, det brukar vara runt 100-120 av de 10 000 som sökte.

Vetlanda nämndes inte under programmet igår, men det har en orsak, berätta Calle Nilsson.
– Under tiden som audition var bodde jag i Bromma, så det stod Bromma, men det är ju lite fel, Vetlanda är ju hjärtat så klart.

Calle Nilsson går nu på Kulturama i Hammarby sjöstad och läser musikproduktion.

hasse.pettersson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista