Ett ljus brinner där den mördade tvåbarnsamman hittades. Arkivbild: Victor Jensen/P4 Väst.
Jönköping/trollhättan

Mordmisstänkt 36-åring begärs omhäktad

Misstankarna mot 36-åringen från Jönköping som sitter häktad för mord har stärkts. Nu vill åklagaren ha mer tid på sig att utreda det allvarliga brottet.

36-åringen som misstänks för mordet på en tvåbarnsmamma i Trollhättan begärs nu omhäktad. Mannen nekar till brott, men åklagaren Eva Johnsson skriver i sin begäran att brottsmisstankarna har stärkts mot honom sedan han häktades för snart två veckor sedan.

Tvåbarnsmamman försvann från sitt hem i slutet av juni och stora mängder blod hittades då i hennes lägenhet. Men det var först för tre veckor sedan som hennes kropp hittades. En obduktion har gjorts, men något slutgiltigt resultat har inte kommit än.

Enligt kammaråklagaren Eva Johnsson, som nu är tillbaka från sin semester, har vissa fynd gjorts och dessa bearbetas och analyseras nu av tekniker.

Den mordmisstänkte 36-åringen förhördes i går i häktet där han sitter och polisen har ungefär ett förhör i veckan med honom, enligt åklagaren.

Man har också haft kompletterande förhör med vittnen.

När det gäller detaljer i utredningen är det till stora delar locket på.

Åklagaren skriver att det under utredningens gång har skickats material till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för analys, men att alla resultat inte har kommit därifrån än. Det finns olika spår som ska fortsättas att analyseras och ännu fler personer ska höras.

Enligt åklagaren väntar man på svar från både SKL och Rättsmedicinalverket. Hon skriver att det är en mycket omfattande utredning.

P4 Väst har sökt 36-åringen advokat vid upprepade tillfällen utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".