Foto: Scanpix.
Sävsjö

Misshandel fångades på film - men åtalad och drabbad nekar

Idag ställs en 36-årig man från Sävsjö inför rätta, misstänkt för grov misshandel av en kvinna. Misshandeln filmades, ändå vill varken mannen eller kvinnan kännas vid någon misshandel.

Den 36-årige mannen är dömd upprepade gånger för olika brott. Idag ställs han återigen inför rätta och den här gången gäller åtalet grov misshandel av en kvinna i 30-årsåldern. Som bevis finns en film, men varken mannen eller kvinnan vill kännas vid någon misshandel.

Misshandeln som mannen nu åtalats för inträffade på gatan utanför mannens bostad i Sävsjö i början av augusti. Polisen larmades, men när de kom dit var mannen och kvinnan försvunna. Vittnen pekade ut bostaden och polisen placerade ut sig runt hyreshuset. Efter en stund kom kvinnan ut och hon var enligt polisen uppenbart skadad och hade ont. Men hon var nyduschad och ville inte kännas vid att hon blivit slagen. Trots hennes protester gick polisen in i lägenheten och grep 36-åringen.

Dagen efter förhörs kvinnan. Hon har en stor bula i pannan, är mycket svullen på ena sidan av ansiktet och har mängder av blåmärken och skrapsår. Skadorna har hon fått när hon trillat eftersom hon varit full, säger hon. I förhören frågar polisen upprepade gånger om hon rädd för 36-åringen, men det nekar kvinnan till. Däremot anklagar hon sig själv för att hon nu förstör hans möjlighet att gå färdigt en utbildning som var viktigt för mannens framtid.

Mannen har ett långt förflutet på brottets bana och har tidigare bland annat dömts till fängelse för bland annat rån.

Som bevis den här gången finns alltså en filmsekvens som ett vittne till bråket tagit med sin mobil. På filmen syns tydligt att 36-åringen sparkar mot kvinnan som ligger i fosterställning på vägen. Det finns också flera vittnen som sett misshandeln och som pekat ut både mannen och kvinnan.

Men mannen nekar och vet inte hur kvinnan fått skadorna. Kvinnan vidhåller att hon trillat i fyllan och villan.

Maria Rymell
maria.rymell@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista