Från häktningsförhandlingen mot 36-åringen. Arkivbild: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Jönköping/Trollhättan

36-åring fortsätter förneka mord

0:58 min

36-åringen som är misstänkt för mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan omhäktades idag. Enligt åklagaren har misstankarna stärkts. Men mannen själv fortsätter neka.

36-åringen nekar till brott och bestred omhäktningskravet från åklagaren. Men Vänersborgs tingsrätt beslutade att mannen ska omhäktas i två veckor.

– Han förnekar brott och det finns ingenting sensationell som framkommit vare sig i förhör eller i utredningen, säger mannens advokat Tommy Nilsson till P4 Väst.

Beslutet tog utan någon förhandling, eftersom rätten inte ansåg att det behövdes med tanke på vad som framkommer i handlingarna rörande misstankarna och att det är uppenbart att en omhäktningsförhandling skulle vara utan betydelse.

Åklagaren får också igenom sin begäran att kunna besluta om restriktioner för 36-åringen.

Enligt åklagaren Eva Johnsson har misstankarna stärkts mot mannen sedan han häktades för två veckor sedan.

– Det delar jag absolut inte, det kan jag inte säga. Det är klyschor som de alltid skriver i de här förlängningsyrkandena, säger försvararen Tommy Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista