1 av 10
Yohio. Arkivbild: Koji Sasahara/Scanpix
2 av 10
Kärlekspiraterna. Foto: Sveriges Radio
3 av 10
Festivalgeneralen, Johan Jojo Norell, intervjuas av Pernilla Arvidsson. Foto: Sveriges Radio
4 av 10
Andreas Crona, tekniker, Calle Wisborg, producent och Pernilla Arvidsson, programledare i ett regnigt Eksjö. Foto: Sveriges Radio
5 av 10
Hannes Ewehag, reporter, Pernilla Arvidsson, programledare och Lasse Bernfalk, producent är på festhumör. Foto: Sveriges Radio
6 av 10
Emma Winkler, Rebecka Carlsson och Paulina Tarabczynska. Foto: Sveriges Radio
7 av 10
Mycket ska klaffa under Eksjö Stadsfest. Foto: Sveriges Radio
8 av 10
Marianne Thuresson, Ellen Molnia och Olle Ljungqvist i Eksjös Little Italy. Foto: Sveriges Radio
9 av 10
Våga prata om psykisk ohälsa, budskapet sprids via ballonger. Foto: Sveriges Radio
10 av 10
Justin Shandor, världens bästa Elvistolkare 2010, tillsammans med programledare Pernilla Arvidsson. Foto: Sveriges Radio
Eksjö

Yohio på stadsfest svarade på lyssnarfrågor

5:16 min

Robin Stjernberg soundcheckar i bakgrunden när Pernilla Arvidsson & Co sänder direkt från Stadsfesten i Eksjö. Det handlar om langos, rutiga dukar, cirkus och Molin Rouge. Men även om psykisk ohälsa. Och Yohios klädstil.

Det är fredag. Det är Stadsfest. Det är Lasso. Det är allt i ett hela eftermiddagen när P4 Jönköping sänder direkt från festplatsen.

Där finns så klart festivalgeneralen Johan Jojo Norell.
– En stadsfest ska innehålla allt för alla invånare, så att alla ska få nåt som passar dem, inte bara musik, det kan vara teater, konst, you name it.

På festplatsen finns olika matområden. Reporter Hannes Ewehag besökte det italienska med rutiga dukar och kockar i fluffiga mössor och träffade bland annat en operadiva.
– I feel pretty, sjöng Ellen Molnia.

Mittemellan att mattält och scener finns det också ett lite annorlunda inslag. Där finns nämligen Emma Winkler, Rebecka Carlsson och Paulina Tarabczynska som representerar Hjärnkoll. De vill prata om psykisk ohälsa med festivaldeltagarna.
– Framförallt för att tre av fyra personer i Sverige är drabbade av psykisk ohälsa, antingen själv eller som vän, kollega eller familjemedlem.

På ett hotell, strax före sminkningen, fick Lasso några minuter med Yohio också. Och Hannes Ewehag hade med sig frågor från flera P4-lyssnare. De handlade framförallt om stil, image och kläder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista