Esse Petersson/Pressbild
Värnamo

Fp-veteranen Esse Petersson kliver av

I över 40 år har han varit landstingspolitiker men nu väljer folkpartisten Esse Petersson från Värnamo att lämna politiken.

Folkpartisten Esse Petersson har bland annat suttit i landstingsstyrelsen, varit ordförande i landstingsfullmäktige och är nu ledamot i regionstyrelsen.

Det är de många åren och åldern som påverkat beslutet att sluta med landstingsolitiken säger han.

– Det kan vara lämpligt nu efter så många år och mycket arbete, dessutom fyller jag  70 år i samband med nästa val, säger Petersson

– Vad ska du göra nu istället?

– Jag kommer fortsätta följa det politiska arbetet och samhällsdebatten. Engagemang och intresse kvarstår även om jag lämnar landstingsfullmäktige, säger han.

– Kommer du hoppa på något annat politiskt uppdrag?

– Det får vi väl se men det är väl inte aktuellt just nu, säger Esse Petersson.

– Vad är du mest nöjd med under dina år?

– Det har varit oerhört mycket som hänt och utvecklats. Mest nöjd är man med att ha kunnat bevara och utveckla de tre sjukhusen i länet, vårdvalet, att vi kunnat satsa på kultur av olika slag, inte minst kommunikationer och vägförbindelser. Och så får vi ju nu en miniregion men nästa steg har vi varit överens om inom partierna att det ska bli en större region inför 2018, så får vi se hur det arbetet fortsätter.

– Du kommer alltså inte kandidera till nästa val, hur kommer ditt liv se ut efter det här?

– Ja, det blir väl mindre politik naturligtvis men i övrigt kommer det väl fortsätta med olika aktiviteter, säger Esse Petersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista