1 av 4
Robin Ek, en av upphovsmännen till BMX-parken Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
2 av 4
Robin testar på sin cykel Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
3 av 4
Flera var på plats inför invigningen av BMX-parken Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
4 av 4
Martin Elvebakk, snickaren som byggde parken Foto. Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Norrahammar

Äntligen är BMX-parken på plats

Robin Ek:"Det är väldigt mycket arbete"
1:30 min

Efter flera års kämpande invigdes idag den efterlängtade BMX-parken i Norrahammar.Det är ungdomar på orten under flera år fört långdragna diskussioner med Jönköpings kommun om en sådan här park, säger Robin Ek, en av dom som kämpat länge.

– Det började för fyra - fem år sedan, då det var många barn i Norrahammar som ville cykla men inte hade något att cykla på så då började vi skriva till kommunen, men dom sa att det inte fanns utrymme nog eller pengar till sånt.
Vi började då söka pengar från olika håll och det var fler och fler som ville vara med på det hela och till slut blev den av.

Vi har varit tre, fyra stycken som kämpade från början och sedan kom det till fler så till slut var vi runt femton, tjugo personer.

Det här är stort för Norrahammar, parken snittar runt hundra personer minst, unga som äldre, per dag. Ungdomar som skulle hängt nere på samhället istället. Det är både skatare, kickbikeåkare och bmxcyklare som samsas.

Martin Elvebakk är snickaren som tillsammans med ungdomarna konstruerat och byggt parken.

– Ungdomarna kom med idéerna hur parken skulle läggas upp och så gjorde jag en ritning på det. Så det blev ett teamwork mellan mej och ungdomarna.

Robin är förstås nöjd idag över resultatet.

– Det känns riktigt kul idag när BMX-parken invigs. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".